15 Haziran 2012 Cuma




günaydınlar herkese;
Bu sabah biraz kahvaltının öneminden bahsedelim hepimizin koşturmaca arasında çoğu zaman atladığı ya da ben rejim yapıyorum diyerek bu öğünü geçiştirmeyi ka^r saydığı  fakat bedenimiz için son derece önemli olan bir öğündür kahvaltı.Kilolarıyla başı dertte olan çoğu insan sabah kahvaltısı yapmıyor ve bu öğünü atlayanların kilo almaya daha da eğilimli olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmış durumda.

Özellikle protein ağırlıklı beslenmeye özen gösteriyoruz ve işlenmiş gıdalardan( salam,sosis,sucuk vs.) uzak duruyoruz.Margarinden uzak duruyoruz fakat köy tereyağı yememizde sakınca yok aksine tereyağının sinir sistemi üzerine bir çok olumlu etkisi mevcut.
ayrıca badem,ceviz,fındık gibi omega 3 açısından zengin kalp-damar dostu,kötü kolesterolu azaltan kuruyemişleri de soframızdan eksik etmiyoruz.

vee tabiki ege sofralarının vazgeçilmezi - zeytinyağınıda şöyle başköşeye koyuyoruz.
faydaları saymakla bitmeyen mucizevi bir besindir zeytinyağı.
cildi beslemekten,yaşlılıkta kalsiyum kaybını önlemeye,dişleri beyazlatmaya,kanseri önlemeye,kemik erimesini önlemeye kadar(ve sayamadığımız daha bir çok olumlu etki mevcut) geniş yelpazede etkili olan bir besindir.Özellikle hamilelik ve hamilelik sonrası dönemde mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir.
herkese kahvaltıyla başlayan mükemmel bir gün diliyorum,sağlıcakla kalın:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder